KEMIN JALOKIVIGALLERIA & SARJAKUVANÄYTTELY - ARCTIC GEMS AND COMICS

Ainutlaatuinen Kemin sarjakuvanäyttely ja Euroopan laajin jalokivikokoelma ovat nyt saman katon alla!

Uudistunut Kemin sarjakuvanäyttely keskittyy entistä enemmän suomalaiseen sarjakuvaan. Kemin Jalokivigallerian kanssa saman katon alle muuttanut näyttely esittelee yli 30 sarjakuvataiteilijan kädentöitä muun muassa originaalien, figuurien ja videoiden muodossa. Kemin sarjakuvakeskuksella on myös pohjoismaiden mittakaavassakin suuri, tuhansien albumien sarjakuvakokoelma, joka on nyt ensimmäistä kertaa kaikkien nähtävillä ja luettavana – osana uutta näyttelyä.

Jalokivigalleria esittelee ainutlaatuisen kokoelman raaka- ja korukiviä eri puolilta maailmaa. Näyttelyn ensimmäisessä kerroksessa on esillä yli 3 000 erilaista kiveä eri puolilta maailmaa, yli 60 eri maasta. Jalokivinäyttelyn toisessa kerroksessa on esillä jäljennöksiä maailman tunnetuimmista timanteista ja kruununjalokivistä, kuten Britannian Imperial State Crown, Norjan kuninkaan ja kuningattaren valtakunnanomenat, Venäjän keisarillinen valtikka 1770-luvulta ja Ranskan kuningattaren Marie Antoinetten kaulakoru 1700-luvun lopulta.

Näyttelyn itseoikeutettu tähti on aito Suomen kuninkaan kruunu!

AJANKOHTAISTA

Noudattamme korona-ajan tehostettua hygieniaa ja sosiaalisen etäisyyden ohjeistuksia sekä myös voimassa olevia kokoontumisrajoituksia ja karanteenisuosituksia. Toimimme THL:n ja Kemin kaupungin suosituksien mukaisesti.

KESÄ 2020 
Avoinna ma-pe klo 10-16, la klo 12-15

Kesää täydentää Lempi-sarjakuvahahmo, joka herää jälleen eloon puhuvan kissansa kanssa. Lempin touhutunti pyörii kesällä keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 12.00. Joka viikko eri teema (viikkokalenteri löytyy alapuolelta).  

Kesäpassi! Näyttelyissä riittää kesäksi tekemistä, katsottavaa ja lukemista. Kun keräät 4 leimaa omaan passiisi, viides pääsykerta on maksuton

LEMPIN TOUHUTUNTI

Kerho keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 12.00 – 12.45 (alkaen 3.6.)

Mukavaa puuhailu ja touhua muksuille yhdessä sarjakuvahahmo Lempin kanssa. Saattaapa mukana vilahdella myös musta kissa. Touhutunnilla loruillaan, leikitään, askarrellaan ja tutustutaan hauskalla tavalla jalokiviin ja sarjakuvaan. 

Touhutunnille tulee ilmoittautua ja 10 ensimmäistä pääsee mukaan. Hinta 6€ /lapsi. Ikärajoista ei välitetä. Tervetuloa mukaan jalokivien ja sarjakuvan kiehtovaan maailmaan. Alle 5v aikuisen kanssa. (Emme järjestä touhutuntia, jos ilmoittautuneita on alle 6. Ilmoittautuminen päättyy vuorokautta aiemmin. Jos tunti peruuntuu, lähetämme jo ilmoittauneille sähköpostitse peruuntumisesta ilmoituksen.)

5.6 LEMPI KADONNUT AARRE

10.6 LEMPI JA MUUMIT

12.6 LEMPI JA ROOPEN KOLIKOT

17.6 LEMPI JA RUBIININ ARVOITUS

19.6  Juhannusaatto, ei kerhoa

24.6 LEMPI SARJAKUVASANKARINA

26.6 LEMPI JA KRUUNUNJALOKIVET

1.7 LEMPI JA AFRIKAN TÄHTI

3.7 LEMPI DINOSAURUSTEN JÄLJILLÄ

8.7 LEMPI JA KÄPYLEHMÄ KYLLIKKI

10.7 LEMPI JA IINEKSEN METKUT

15.7 LEMPIN MUKSUVISA

17.7 LEMPI JA TERÄSMIES

22.7 LEMPI JA AMETISTIONKALON ARVOITUS

24.7 LEMPI JA JADESOTURI

29.7 LEMPI MAAILMANMATKAAJANA

31.7 LEMPI JA LÄTTYPINON HÄVITYS

5.8 LEMPI KUMMITTELEE

7.8 TOUHUTUNTIEN PÄÄTÖS KEMUT

Ilmoittaudu mukaan tästä (odota hetki, että Vello-varausjärjestelmä latautuu):

TAKAISIN YLÖS

Kemin jalokivigalleria

Olipa kerran aika, jolloin Suomestakin puuhattiin kuningaskuntaa. Hanke oli jo niin pitkällä, että kuninkaalle suunniteltiin jo kruunukin. Historia sai uuden käänteen, mutta kruunu on edelleen olemassa. Kemin Jalokivigallerian kokoelmiin kuuluu upean Suomen kuninkaan kruunun lisäksi Englannin kuningattaren kruunusta tehty jäljennös ja yli kolme tuhatta koru- ja jalokiveä. Voit varata myös opastetun kierroksen, jossa opas kertoo mielenkiintoisia tarinoita näyttelyn kokoelmista.

Yhteisnäyttelyssä viihtyy niin lapsi kuin vanhempikin!

”Ihan huippu paikka, pakko tuoda kaveri tänne!”

”Parasta oli Roopen aarre ja ne kaikki jalokivet.”

”Siellä oli mukavaa kun sai piirtää ja suunnitella sarjakuvaa.”

Lisäksi näyttelyiden kanssa samassa rakennuksessa toimii matkailupalveluyritys Taxari Travel Agency ja Meri-Lapin Matkatoimisto.

TAKAISIN YLÖS

Kemin sarjakuvanäyttely

Tiettävästi maailman pohjoisin pysyvä sarjakuvanäyttely löytyy Suomen Lapista Kemistä. Kurkista vaikkapa aitoon kassaholviin, mistä löydät Roope-sedän hymyilemästä rahojensa keskeltä. Näyttelyssä näet myös muun muassa Hämähäkkimiehen, Muumi-teoksia, Angry Birgs -piirrosoriginaaleja ja Kapteeni Kiina -hahmon sarjakuvineen. Näyttely esittelee yli 30 sarjakuvataiteilijan kädentöitä originaalien, figuurien ja videoiden muodossa. Kemin sarjakuvakeskuksella on myös pohjoismaiden mittakaavassakin suuri, tuhansien albumien sarjakuvakokoelma, joka on nyt ensimmäistä kertaa kaikkien nähtävillä ja luettavana.

TAKAISIN YLÖS

HINNASTO

Sarjakuvanäyttelyn ja Jalokivigallerian yhteislippujen hinnat:

10€ /aikuinen
6€ / lapsi 4-11 vuotta

Hinnat Kemiläisten kortilla:
5€ /aikuinen
3€ / lapsi 4-11 vuotta

Hinnat Kemi-cardilla:
8€ /aikuinen
4€ / lapsi 4-11 vuotta

TAKAISIN YLÖS

YHTEYSTIEDOT

Avoinna ma-pe klo 10-16, la klo 12-15

Rantabulevardi 2
(Kauppakatu 29)
94100 KEMI

puhelin: +358 50 3868563
sähköposti: info(at)sealapland.com

TAKAISIN YLÖS