Sarjakuvanayttely - Taxari
Spiderman - Taxari
Sarjakuvat -Taxari
Sarjakuvanayttely - Taxari
Spiderman - Taxari
Sarjakuvat -Taxari

KEMIN JALOKIVIGALLERIA & SARJAKUVANÄYTTELY - ARCTIC GEMS AND COMICS

Ainutlaatuinen Kemin sarjakuvanäyttely ja Euroopan laajin jalokivikokoelma ovat nyt saman katon alla!

Uudistunut Kemin sarjakuvanäyttely keskittyy entistä enemmän suomalaiseen sarjakuvaan. Kemin Jalokivigallerian kanssa saman katon alle muuttanut näyttely esittelee yli 30 sarjakuvataiteilijan kädentöitä muun muassa originaalien, figuurien ja videoiden muodossa. Kemin sarjakuvakeskuksella on myös pohjoismaiden mittakaavassakin suuri, tuhansien albumien sarjakuvakokoelma, joka on nyt ensimmäistä kertaa kaikkien nähtävillä ja luettavana – osana uutta näyttelyä.

Jalokivigalleria esittelee ainutlaatuisen kokoelman raaka- ja korukiviä eri puolilta maailmaa. Näyttelyn ensimmäisessä kerroksessa on esillä yli 3 000 erilaista kiveä eri puolilta maailmaa, yli 60 eri maasta. Jalokivinäyttelyn toisessa kerroksessa on esillä jäljennöksiä maailman tunnetuimmista timanteista ja kruununjalokivistä, kuten Britannian Imperial State Crown, Norjan kuninkaan ja kuningattaren valtakunnanomenat, Venäjän keisarillinen valtikka 1770-luvulta ja Ranskan kuningattaren Marie Antoinetten kaulakoru 1700-luvun lopulta.

Näyttelyn itseoikeutettu tähti on aito Suomen kuninkaan kruunu!

AJANKOHTAISTA

Jalokivigalleria & Sarjakuvanäyttely ovat avoinna!

Ma – Pe  klo 10:00 – 16:00

28.8.2021 klo 11-15 Avoimet ovet ja vapaa pääsy.

Muina aikana tilauksesta

Kertakäyttömaskit ja käsidesi ovat saatavilla. 

Noudattamme korona-ajan tehostettua hygieniaa ja sosiaalisen etäisyyden ohjeistuksia sekä myös voimassa olevia kokoontumisrajoituksia ja karanteenisuosituksia. Toimimme THL:n ja Kemin kaupungin suosituksien mukaisesti.

 

LEMPIN TOUHUTUNTI

Lempin touhutuntien suosio yllätti järjestäjät

Kemin sarjakuvanäyttelyssä ja Jalokivigalleriassa järjestetyt Lempin touhutunnit saavuttivat suuren suosion. Kesän aikana touhutunneilla vieraili yli 180 lasta. Lempin touhutunteja järjestettiin keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tuntien määrää jopa lisättiin suuren kysynnän myötä. Vallitsevan koronatilanteen takia kerhoon pystyi osallistumaan aina kymmenen lasta kerrallaan.

Sarjakuvahahmo Lempin vetämissä kerhoissa tutustuttiin sarjakuvien ja jalokivien ihmeelliseen maailmaan erilaisten teemojen ympärillä sekä muun muassa askarreltiin, loruiltiin ja leikittiin yhdessä. Teemoina olivat esimerkiksi Lempi ja kadonnut aarre, Lempi dinosaurusten jäljillä, Lempi ja Iineksen metkut, Lempi ja Rubiinin arvoitus sekä Lempi ja Teräsmies.

Lempihahmona hääri kesän aikana Päivi Koskela.

– Oli todella kiva nähdä, kuinka innokkaasti lapset olivat mukana Lempin touhutunneilla.

Osa lapsista kävi touhutunneilla useita kertoja kesän aikana ja muutamat olivat niin ahkeria, että toimivat jo apuohjaajina kierroksilla.

Lasten innostus ja avoimuus tarttui Lempiin.

– Kerholaisten kanssa käytiin paljon hienoja keskusteluja kesän aikana.

 

TAKAISIN YLÖS

Kemin jalokivigalleria

Olipa kerran aika, jolloin Suomestakin puuhattiin kuningaskuntaa. Hanke oli jo niin pitkällä, että kuninkaalle suunniteltiin jo kruunukin. Historia sai uuden käänteen, mutta kruunu on edelleen olemassa. Kemin Jalokivigallerian kokoelmiin kuuluu upean Suomen kuninkaan kruunun lisäksi Englannin kuningattaren kruunusta tehty jäljennös ja yli kolme tuhatta koru- ja jalokiveä. Voit varata myös opastetun kierroksen, jossa opas kertoo mielenkiintoisia tarinoita näyttelyn kokoelmista.

Yhteisnäyttelyssä viihtyy niin lapsi kuin vanhempikin!

”Ihan huippu paikka, pakko tuoda kaveri tänne!”

”Parasta oli Roopen aarre ja ne kaikki jalokivet.”

”Siellä oli mukavaa kun sai piirtää ja suunnitella sarjakuvaa.”

Lisäksi näyttelyiden kanssa samassa rakennuksessa toimii matkailupalveluyritys Taxari Travel Agency ja Meri-Lapin Matkatoimisto.

TAKAISIN YLÖS

Kemin sarjakuvanäyttely

Tiettävästi maailman pohjoisin pysyvä sarjakuvanäyttely löytyy Suomen Lapista Kemistä. Kurkista vaikkapa aitoon kassaholviin, mistä löydät Roope-sedän hymyilemästä rahojensa keskeltä. Näyttelyssä näet myös muun muassa Hämähäkkimiehen, Muumi-teoksia, Angry Birgs -piirrosoriginaaleja ja Kapteeni Kiina -hahmon sarjakuvineen. Näyttely esittelee yli 30 sarjakuvataiteilijan kädentöitä originaalien, figuurien ja videoiden muodossa. Kemin sarjakuvakeskuksella on myös pohjoismaiden mittakaavassakin suuri, tuhansien albumien sarjakuvakokoelma, joka on nyt ensimmäistä kertaa kaikkien nähtävillä ja luettavana.

TAKAISIN YLÖS

HINNASTO

Sarjakuvanäyttelyn ja Jalokivigallerian yhteislippujen hinnat:

10€ /aikuinen
6€ / lapsi 4-11 vuotta

Hinnat Kemiläisten kortilla:
5€ /aikuinen
3€ / lapsi 4-11 vuotta

Hinnat Kemi-cardilla:
8€ /aikuinen
4€ / lapsi 4-11 vuotta

*UUTUUS* Lempi-kolikko vain 6 eurolla (norm 9,90€) ostaessasi sisäänpääsylipun näyttelyihin.
Huom! Kolikoita rajoitettu määrä!

 

TAKAISIN YLÖS

YHTEYSTIEDOT

Avoinna ma-pe klo 10:00-15:00

Rantabulevardi 2
(Kauppakatu 29)
94100 KEMI

puhelin: +358 50 3868563
sähköposti: info(at)sealapland.com

TAKAISIN YLÖS