Perämeri
perameri
Jahti laiva

Puolen päivän Jähti risteily pirtukarille

Perämeren kansallispuistosta lähimpänä rannikkoa sijaitsee Kemin Kiikkaran karikkoalue. Kieltolain aikaan vuosina 1919-1932 Perämerellä tapahtui vilkasta laitonta viinan salakuljetus laivoilta mantereelle. Yksi viinaa salaa kuljettaneista pirtulaivoista saksalainen S/S Klara ajoi myrskyssä karille Kemin Kiikkarassa 1924. Laivasta on vielä tänäkin päivänä nähtävillä laivan höyrykattila, jonka risteilyllä tulemme näkemään.

Kesto ja lähdöt: 4 tuntia (klo 16-20). 8.7. ja 15.7.2021

Hinta: 50 € / aikuiset, 35 € / lapset (1-12v)
Hinta sisältää: Matka hylkypaikalle noin 1,5 tuntia suuntansa ja matkalla tutustutaan myös muihin lähisaariin. Retki sisältää kahvit ja pullat. Kahvio palvelee A-oikeuksineen koko matkan ajan.

Muistathan noudattaa koronaohjeita ja tarvittaessa varustautua ohjeiden mukaan.

Ilmoittautumiset: matkatoimisto@sealapland.com tai puh. 010 422 55 91

MUUT MERI-LAPIN KESÄAKTIVITEETIT

Ohjattu kajakkimelonta Meri-Lapin vesillä

Huom! Säävarauksella varaukset. Tervetuloa kokemaan ainutlaatuinen elämys Kemin edustan vesistöillä. Kajakkimelontaretki sopii myös vasta-alkajille, sillä mukana on kokenut opas. 

 

 

 

 

Lue lisää ja varaa
perameri

Jähti risteily Pensaskariin

Pensaskarin saari sijaitsee Perämeren kansallispuistossa Tornion vesialueella. Saari kuuluuu Suomen perinnemaisemakohteisiin ja se on toiminut aiemmin kalastustukikohtana 1700-luvun alusta aina 1970- luvulle saakka. Saarella on historiaa huokuva kalastustukikohta, jonka pihapiiristä löytyy kalakämppä, jääkellari, verkkotarha sekä makasiinimuseo. Toisinaan saaressa pääsee tapaamaan myös laiduntavia lampaita.

 

 

Lue lisää ja varaa

Koko päivän retki Selkä-Sarven Saareen

Metsähallituksen järjestämät perinteikkäät saaristopäivät ohjelmineen.

Selkä-Sarven saari sijaitsee Perämeren kansallispuistossa Suomen ja Ruotsin valtioiden rajavesien tuntumassa, n 18 km päässä Kemistä. Saaren läpi kulkee 1 km pituinen luontopolku, jonka varrella voi tutustua maankohoamisen ja meren muokkaamaan maisemaan. 

 

 

Lue lisää ja varaa
perameri

Puolen päivän Jähti risteily pirtukarille

Perämeren kansallispuistosta lähimpänä rannikkoa sijaitsee Kemin Kiikkaran karikkoalue. Kieltolain aikaan vuosina 1919-1932 Perämerellä tapahtui vilkasta laitonta viinan salakuljetus laivoilta mantereelle. 

 

Lue lisää ja varaa

Revontulien metsästysretki

Lähde mukaan metsästämään maagisia revontulia. Ajamme autolla kauas kaupungin valoista, paikkaan, josta on upeat näkymät tähtitaivaalle. Lyhyen kävelymatkan jälkeen teemme nuotion ja paistetaan makkarat avotulella. Mehua on myös tarjolla. Opas kertoo meille mystisistä revontulista ja niihin liittyvistä tarinoista.

Lue lisää ja varaa