Ohjattu kajakkimelonta Meri-Lapin vesillä

Huom! Säävarauksella varaukset. Tervetuloa kokemaan ainutlaatuinen elämys Kemin edustan vesistöillä. Kajakkimelontaretki sopii myös vasta-alkajille, sillä mukana on kokenut opas. Luonnonläheinen tapa liikkua ja tutustua Kemin lähivesiin rauhallisen, mutta tehokkaan harrastuksen myötä. Melonta on luontoa ja sen monimuotoisuutta rasittamaton tapa liikkua. Kokemukset vesillä antavat meille näkökulman läheiseen luontoon sen eri aikoina, kevään puhkeamisesta ruskan loistoon.

Jos ilma on kajakkiretken kannalta epäsuotuisa, perumme retken ja rahat palautetaan automaattisesti takaisin varaajalle. 

Kesto: 2 tuntia
Lähdöt: keskiviikkoisin klo 16 ja torstaina klo 18
Paikka: Lapinmeren melontakeskus, Kauppakatu 27, 94100 Kemi
Hinta: 46€/henkilö (min. 2 osallistujaa, ikäraja 15v)

Tarvittavat varusteet:

reipas säänmukainen ulkoiluasu

mielellään pehmeäpohjaiset kengät

aurinkolasit

juomapullo

Muistathan noudattaa koronaohjeita ja tarvittaessa varustautua ohjeiden mukaan.

Ilmoittautumiset ja varaukset:

matkatoimisto@sealapland.com tai puh. 010 422 55 91

 

MUUT MERI-LAPIN KESÄAKTIVITEETIT

perameri

Jähti risteily Pensaskariin

Pensaskarin saari sijaitsee Perämeren kansallispuistossa Tornion vesialueella. Saari kuuluuu Suomen perinnemaisemakohteisiin ja se on toiminut aiemmin kalastustukikohtana 1700-luvun alusta aina 1970- luvulle saakka. Saarella on historiaa huokuva kalastustukikohta, jonka pihapiiristä löytyy kalakämppä, jääkellari, verkkotarha sekä makasiinimuseo. Toisinaan saaressa pääsee tapaamaan myös laiduntavia lampaita.

 
Lue lisää ja varaa
Jahti laiva

Koko päivän retki Selkä-Sarven Saareen

Metsähallituksen järjestämät perinteikkäät saaristopäivät ohjelmineen.

Selkä-Sarven saari sijaitsee Perämeren kansallispuistossa Suomen ja Ruotsin valtioiden rajavesien tuntumassa, n 18 km päässä Kemistä. Saaren läpi kulkee 1 km pituinen luontopolku, jonka varrella voi tutustua maankohoamisen ja meren muokkaamaan maisemaan. 

Lue lisää ja varaa
Jähti laiva

Puolen päivän Jähti risteily pirtukarille

Perämeren kansallispuistosta lähimpänä rannikkoa sijaitsee Kemin Kiikkaran karikkoalue. Kieltolain aikaan vuosina 1919-1932 Perämerellä tapahtui vilkasta laitonta viinan salakuljetus laivoilta mantereelle. 

 

 

 

Lue lisää ja varaa

Revontulien metsästysretki

Lähde mukaan metsästämään maagisia revontulia. Ajamme autolla kauas kaupungin valoista, paikkaan, josta on upeat näkymät tähtitaivaalle. Lyhyen kävelymatkan jälkeen teemme nuotion ja paistetaan makkarat avotulella. Mehua on myös tarjolla. Opas kertoo meille mystisistä revontulista ja niihin liittyvistä tarinoista.

Lue lisää ja varaa