UUSI LEMPI-KOLIKKO KUNNIOITTAMAAN SARJAKUVAKESKUKSEN JA JALOKIVIGALLERIAN PITKÄÄ HISTORIAA!

Jalokivigallerian & Sarjakuvanäyttelyn – The Arctic Gems & Comics keräilyharvinaisuus Lempi-kolikko tuli myyntiin tänään 30.6.2020

Kolikko on näyttelyiden ikioma rahayksikkö, sen arvo on yksi Lempi ja niitä on rajoitettu erä. Keräilyharvinaisuutena Lempi-kolikon arvo tänä vuonna on siis yksi Lempi, ensi vuonna kaksi Lempiä jne.

Lempi-kolikon idean äiti on ja sen toteutuksesta vastaa Meri-Lapin Matkatoimiston Irina Louste. Hän muistuttaa, että meillä täällä Kemissä on Euroopan laajin jalokivikokoelma ja ainutlaatuinen, kiehtova sarjakuvanäyttely, jonka maskottina Lempi-hahmo on toiminut jo vuosia. Lempi on ronskinpuoleinen eukko, joka iän myötä on rauhoittunut ja on nyt kovin ylpeä omasta rahayksiköstään.

Lempi-hahmo on sarjakuvataiteilija Jope Pitkäsen luoma hahmo, joka on seikkaillut sarjakuvissa jo useamman vuosikymmenen ajan. Itse kolikon suunnittelija on nykyään Amsterdamissa asuva sarjakuvataiteilija Sanna Vakkala, joka on mm. ollut mukana piirtämässä Lordin sarjakuva-albumia. Hän on myös aktiivinen Kemin sarjakuvakeskuksen hallituksen jäsen.

Ihan uusi rahayksikkö, Lempi-kolikko ideoitiin ja kehitettiin kunnioittamaan Kemin sarjakuvakeskuksen ja jalokivigallerian historiaa ja esilletuontia. Lempi-hahmo on uinunut jo jonkin aikaa ja on nyt uudelleen heräilemässä mukaan kemiläiseen erittäin vilkkaaseen kulttuurielämään. Kolikon kehittäjät haluavat omalta osaltaan olla edistämässä kemiläisille tärkeiden instituutioiden kuten Lempi-maskotin uudelleenheräämistä erilaisin tavoin. Lempi-kolikon lisäksi Lempi seikkailee näyttelyissä lasten touhutuntien vetäjänä ja tarvittaessa vaikka edustustehtävissä kertoo Päivi Koskela, Lempin touhutuntien vetäjä, monitoiminainen Lempi-hahmon takana.

Harvinaisen keräilykolikon voi ostaa tiistaista 30.6.2020 alkaen vain Kemin Jalokivigalleria & Sarjakuvanäyttelyn puodista osoitteesta Rantabulevardi 2 ja kolikkoja on rajoitettu määrä.  

INFO: Lempi-keräilykolikko

Vuonna 2020 yhteensä: 822 kpl
Materiaali: Kullattu messinki
Koko: 35mm halkaisija, 2,8mm paksuus
Suunnittelija: Sanna Vakkala
Lempi-hahmon luoja: Jope Pitkänen
Kolikon idea: Irina Louste
Tuotannosta vastannut tanskalainen yhteistyökumppani

TERVETULOA TUTUSTUMAAN JA HANKIMAAN OMA KOLIKKO!!!

Lisätietoja:  

Irina Louste, Meri-Lapin Matkatoimisto

Risto Koskinen, Kemin Sarjakuvakeskus

Päivi Koskela, Lempi